Nukkumatin vastaisku -lastenromaani


Hei! Tämän sivun alle kokoan Nukkumatin vastaisku -lastenromaanista (Otava 2018) tehtyjä juttuja ja arvioita. Kirjan on kuvittanut Pentti Otsamo.


BLOGEISSA

Amman lukuhetkKikatusta aiheuttavan koululaishuumorin lisäksi kirjassa on siis oikeasti sanomaa, niin riittävän yöunen kuin erilaisuuden ja ystävien kunnioittamisen merkityksestä.

Kirjojen keskellä  Leila Saarivirran kirjoittama Nukkumatin vastaisku on hauska ja oivaltava lastenkirja, joka tarjoaa laadukasta viihdykettä myös aikuiselle. Minä luin tämän lapsille iltasatuna ja menestys oli vallan huikea.

Kulttuuri kukoistaa   Ajankohtainen, taidolla tehty, faktaa ja fiktiota viihdyttävästi yhdistävä kirja, josta jää hymy päälle. Mainio paketti.

Luetaanko tämä? "Kuuntelin kirjan äänikirjana (lukijana Antti Virmavirta), ja täytyy sanoa, että varsinkin Pahkuran lapinmurteella vientämät räpit ja laulut naurattivat. Muutenkin tykkäsin siitä, miten tähän lastenromaanin oli kirjoitettu sisään nykymaailmasta tuttuja ilmiöitä tubettajista bloggaajiin, himoliikkujiin ja tunnettuihin artisteihin sekä televisio-ohjelmiin."

Lastenkirjahylly  Aikuisten kummalliset tavat ja tottumukset ovat usein ilkamoinnin kohteena. Pentti Otsamon humoristinen kuvitus peesaa kerrontaa.

Lue meille äitikulta  Nukkumatin vastaisku muistuttaa rakenteeltaan hiukan Zoo! Viraalit nerot -kirjaa, sillä Saarivirrankin kirjassa on mukana perinteisen tarinan lisäksi paljon muutakin: kirjan sivuille ujutettuja blogipostauksia, sähköposteja, sarjakuvia ja ystäväkirjamerkintöjä.


KIRJALLISUUSSIVUSTOILLA

Lukulamppu  ”Mitä luet, Leila Saarivirta?

Lukulamppu Hulvaton tarina on saatavana Antti Virmavirran lukemana äänikirjana ja painettuna teoksena.


RADIOSSA

Tunteiden tiistai  Tuoko nuukailu sinulle onnen tunteen? Leila Saarivirran lastenkirja Nukkumatin vastaisku on juuri julkaistu. Kirjassa säästäväisyys teemaa myös sivutaan. - Säästäminen kuuluu niin vahvasti elämäntapaani, siksi kirjassakin aihetta käsitellään, mutta ei kuitenkaan paasaten. Aikuisten epäloogisuuksia vähän pohditaan. Voimme puhua lapsille, että ei saa haluta jotain lelua sen vuoksi, että kaverilla on sellainen. Aikuiset kyllä voivat käydä vaikkapa verkko-ostoksilla, ostamassa sellaista, mitä on nähnyt esim. blogeissa ja mainoksissa.


LEHDISSÄ

Helsingin Sanomat Hervottoman hauska teos on kuvitettu mustavalkoisin piirroksin.